Erittäin monissa Raamatun paikoissa tehdään selväksi että Taivaan Isän nimi on tärkeä ennenkaikkea Hänelle itselleen, esim. "...ja minun nimeäni pilkataan alati, kaiket päivät. Sentähden minun kansani on tunteva minun nimeni, sentähden se on tunteva sinä päivänä, että minä olen se, joka sanon: "Katso, tässä minä olen."(Jes.52:5-6) Lähes kaikissa Raamatun käännöksissä Isän alkuperäinen nimi on käännetty katastrofaalisesti "Herraksi", vaikka oikea nimi on tärkeä! Nyt, mikä on tuo nimi? Hepreassa se on kirjoitettu YHWH, useimmiten käytetään sanaa JAHVE vaikka oikeampi lausunta siitä olisi JAHUVAH (Yahuwah). Hänen poikansa, meidän Herramme ja Vapahtajamme oikea nimi on JESHUA, sana JEESUS viittaa Zeukseen.

On hätkähdyttävää ajatella, että nimi BAAL tarkoittaa hepreaksi HERRA ja AVIOMIES. Se on Jahven laillinen nimi heprealaisissa kirjoituksissa Israelin aviomiehenä, varsinkin Hoosean kirjassa ja UT:ssa, jossa Jeshua on seurakunnan ylkä. Kanaanilaisilla oli kuitenkin jumala jota he nimittivät Baaliksi (Herra), ja joka monilta osin jäljitteli Israelin Herraa. Kun Israelilaiset luopuivat Toorasta, näiden kahden Baalin palvonta sekoittui kohtalokkaasti, ja tämä vihoitti Israelin Baalin, Jahven, ratkaisevaa oli se, että Hänen sanastaan oli luovuttu! Niinpä israelilaiset jotka palvoivat Baalia, palvoivat itse asiassa ”Herraa”, valitettavasti vain väärää! Tämän päivän kristillisyydessä, Rooman porttokirkon tytärkirkoissa, joissa Toorasta on luovuttu ja johon on sekoittunut Babylonian uskonnon (Baalin palvonnan) oppeja, palvotaan enimmäkseen Herraa (Baal), Jumalan oikeaa nimeä ei tunneta, niinpä on mahdollista, että kyseessä on hengellisessä mielessä nimenomaan ”Baalin palvonta”, ei Jahven, tai Jeshua Messiaan. En usko että Raamatun aikaisessa Baalin palvonnassakaan oli vain yhtä oppia, se oli yleisnimitys, raskauttavaa oli se, että Jahven Sanasta oli luovuttu, palvonta ei tapahtunut ”hengessä ja totuudessa” (Joh.4:24), Jahven sanahan on totuus (Joh.17:17)!

En tiedä mihin asti Jahven armo ja pitkämielisyys riittävät, katsooko Hän tätä ”nimensä pilkkaamista”, ja ”tottelemattomuutta” (1.Sam.15:23 ”tottelemattomuus on taikuuden syntiä”) ns. läpi sormien, varsinkaan nyt kun tietoa on saatavilla vapaasti, ja kaikki osaavat lukea.

On päivänselvää että meidän uskovien on todella näytettävä uskomme tekoina, kysehän on uskosta. Aabraham uskoi Jahvea ja teki. Meillä on oltava Aabrahamin usko. Nyt on aika palata Raamatun uskoon!

Oletko ajatellut sitä, että se mitä kutsut ehkä ”lakihenkisyydeksi” on Jumalan tahdon mukaista elämää, ja avain suuriin siunauksiin?!