Yli 5 vuotta oli vierähtänyt siitä kun edellinen autoni hinattiin romuttamolle. Silti olen aina, lähes viikottain, ajellut autoilla, laina-autoilla.

Nyt kuitenkin olimme alkaneet rukoilla Jumalalta omaa autoa. 12 km:n työmatka pyörällä tuntui pitemmän päälle epämiellyttävältä. Lisäksi palvelutehtävämme seurakunnassa edellytti liikkumista kaupunkien välillä ja vielä meitä huonommassa asemassa olevien ihmisten kuljetusta, laina-autoilla,..

Olin asettanut takarajan 31.7.2007 Jumalan vastaukselle. Suunnitelma oli että ellei Herra vastaa konkreettisesti "ostaisimme elokuussa muutaman vuoden ikäisen auton jonka pystyisimme maksamaan parissa vuodessa". Tarve (tai autokuume) oli sen verran kova että olimme jo alistuneet ottamaan taas velkaa, vastoin raamatullisia periaatteitamme (sen lisäksi että Herra oli vapauttanut minut ihmeellisesti entisistä veloistani vuonna 2003, sen jälkeen kun olimme alkaneet uskossa maksamaan kymmenyksiä).

Rukoilimme nyt kuitenkin Jeesukselta että meidän ei tarvitsisi ottaa velkaa, että saisimme uudehkon auton, siis ilman velkaa. Käteistäkään ei ollut kun noin reilu 1000 joten ihmettä tarvittiin.

Olin puhunut auto-asiasta ohimennen isälleni, jonka autoa olen lainannut säännöllisesti. Tein hänelle selväksi millaisen auton haluamme ja milloin, juuri siksi että hän ei etsisi meille jotain vanhaa romua.

Tapahtui kuitenkin niin että 30.6.2007 kun olimme hääjuhlassa isäni soittaa ja sanoo että saamme hänen autonsa, hän kun oli juuri aikaisemmin antanut käsirahaa jostain vuoden 1996 Nissan Almerasta, autosta jota oli ostamassa joltain yksityiseltä. En ollut kovin ilahtunut siitä että isäni yrittää taas kontrolloida elämääni, pakottamalla meidät ottamaan nyt hänen vanhan autonsa. Olin sanonut hänelle aikaisemmin että haluamme huomattavasti paremman auton kuin hänellä on. Ajattelin kuitenkin "no ehkä siitä saa jotain vaihdossa elokuussa".

Seuraavana päivänä isäni kertoo että olikin ajatellut uutta autoa minulle! 3.7.2007 menemme tekemään kauppoja autosta. Yllätyn positiivisesti, auto on siisti ja hyvässä kunnossa, hienon värinen ja moderni (sähköikkunat, turvatyynyt, uudet renkaat) vaikkakaan autostereota ei ole. Kyseessä oli tarkalleen ottaen Nissan Almera 1,6 SLX, -96, ajettu 209 tkm. Lopullinen hinta oli 2600 euroa. Maksamme tämän 15 kk:ssa isälleni.

Huomaa; ilman lainan ottamista, ilman korkoja, eikä tarvinnut ottaa autoon kuin pelkkä liikennevakuutus. Liikkeestä ostettaessa olisi pitänyt ottaa täyskasko. Ajattele kuinka paljon säästämme!

Jumala siis vastasi rukoukseemme täsmällisesti!

Tämä ei ole menestysteologiaa, tämä on elämää! Elämässäni toteutuu kaikenaikaa ihanasti tämä: "Sillä Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle." (2.Aik.16:9)

Olemme luopuneet kaikesta Herran tähden ja täyttäneet mielemme ja vapaa-aikamme Herran asioilla. Ja Hän antaa meille aina kaiken mitä tarvitsemme ja "voimakkaasti auttaa kaikissa asioissa". Tämä ei ole teologiaa, tämä on todellista elämää tässä ja nyt. Jeesus elää!

Kiitetty ja ylistetty olkoon Herra, Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala!