"Elävä ravinto on erityisellä tavalla valmistetusta tuorekasvisravinnosta koostuva ruokavalio ja kokonaisvaltainen elämäntapaohjelma."
Sain tutustua siihen jo teini-ikäisenä kun äitini alkoi noudattaa sitä. Olin aina ajatellut että "jos sairastun vakavasti, siirryn elävään ravintoon" ja nyt keväällä 2007 kun minua piinasi järkyttävä verinen ripuli, tämä vanha ajatus alkoi jyskyttää päässäni.

Paksusuolen tähystyksessä minulla todettiin pahasti krooniselta haavaiselta paksusuolentulehdukselta/Crohnin taudilta näyttävä sairaus ja jouduin sairaalaan, päätin että "tässä se nyt on, paluuta entiseen ei ole".
Päästyäni sairaalasta (jossa ennen lähtöäni sain rohkeutta todistaa Jeesuksesta huonetoverilleni) ryhdyin omassa voimassani epätoivon vimmalla toteuttamaan tätä suunnitelmaa ja hankkimaan tarvikkeita ja ruoka-aineita, stressi oli kova ja ruokailu kävi vaikeaksi... Tätä kesti kuitenkin vain 1 ja puolen päivän ajan kun kaiken sen epätoivon ja ahdistuksen keskellä aloin miettiä asiaa hengellisesti ja nöyrrytin sydämeni Rakkaan Taivaallisen Isäni edessä.
Elävän Ravinnon kirjoista paistoi läpi vieras elämänfilosofia joka sai minut hämilleen, se ei ollut sopusoinnussa Raamatun Sanan kanssa. Raamattu ei missään kehoita meitä pelkkään kasvissyöntiin tai varsinkaan pelkkään "elävään ravintoon", vaikkakin se kehoittaa pitämään huolta ruumiistamme eli "Pyhän Hengen temppelistä". Lisäksi Raamatun aikaan ei ollut olemassa nykyisenkaltaisia ihmiselämää tuhoavia käsiteltyjä elintarvikkeita lisäaineineen, mutta ei myöskään tehosekoittimia, vehnänorasmyllyjä, jääkaappeja, tms. elävään ravintoon tarvittavia koneita. Vain äärettömän pienellä määrällä maailman ihmisistä on nykyisinkään ylipäänsä mahdollisuus harjoittaa tätä elitististä elämäntapaohjelmaa.
Ollessani rukouksessa Taivaan Isäni edessä ymmärsin kuinka väärin olikaan ollut turvautua "elävään ravintoon" Elävän Jumalan sijasta, Hänen joka on "Herra, meidän parantajamme". Pyysin anteeksi ja ihana taivaallinen rauha täytti sydämeni ja stressi häipyi, helpotus oli suuri kun saan sittenkin vielä nauttia vaimoni tekemistä maukkaista ruuista.
Uskon että Jumalan tahto on että söisimme luonnonmukaista ravintoa. Normaali länsimainen sekaruokavalio aiheuttaa elimistön happamuutta.

Elimistön happamuutta eniten aiheuttavat
1. sokeri
2. valkoiset ydinvehnäjauhot, niistä valmistetut ruoat ja leivonnaiset
3. kovetetut tai pitkälle jalostetut ruokarasvat

Nämä eivät ole luonnonmukaista ravintoa ja jos todella haluamme vaalia "Pyhän Hengen temppeliämme" niin näitä tulisi välttää.
Jumalan tahdon mukaiseen, meidän kehomme parhaaksi olevaan ruokavalioon kuuluu tietysti paljon kasviksia ja hedelmiä ja kaikkea mitä luonto tarjoaa. Lihan syönti on omantunnon asia, Jumalalle se on ok, söihän Jeesuskin lihaa ja kalaa. Tosin Jeesuksen aikaan ei ollut nykyisenkaltaista teho-maataloutta ja eläimille tarpeettoman kärsimyksen aiheuttamista. Uskon että tärkeää on ruuan siunaus. Kaikki tulee lopulta Häneltä joka on meidät luonutkin. Uusi Testamentti puhuu paljonkin aiheesta, mutta ei siitä nyt tässä.


Sairauteni sai minut pohtimaan vakavasti omaa vastuutamme terveydestämme. Onko terveytemme omissa käsissä? Mikä on Jumalan tai sielunvihollisen rooli terveydessämme?
On selvääkin selvempää että ruoka vaikuttaa terveyteemme. Itse asiassa syömällä epäterveellisesti teemme syntiä Jumalaa vastaan. Silti uskon että emme ruualla pysty pidentämään päivääkään elinaikaamme, emme voi tietää Jumalan aikataulua, milloin ja miten on mentävä. Paras olla aina valmiina. Silti, syömällä terveellisesti kunnioitamme ruumistamme joka ei enää ole meidän vaan Jumalan ja näin ollen kunnioitamme näin myös Jumalaa.
"Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut." (Room.8:28)
Mitä sairauksiin tulee, oikea, korjattu, motto on: "jos sairastun vakavasti, turvaan koko sydämestäni Herraan".

Tämä kaikki tapahtui vain pari päivää sitten. Olen nyt karsinut toistaiseksi ruokavaliostani yllämainitut, happamuutta eniten aiheuttavat ruoka-aineet ja yritän syödä emäsvoittoista, terveellistä ruokaa, luottaen Pelastajaani ja Herraani Jeesukseen ja Hänen suunnattomaan armoonsa, sekä rukouksen voimaan. Sairauttani ei ole vielä diagnosoitu "krooniseksi". Sitäpaitsi Jumalalle mikään ei ole "kroonista", Hänellä on kaikki valta taivaissa ja maan päällä. Kaikki riippuu Herrasta.

Rakas lukija, olen kiitollinen jos rukoilet puolestani, että Kaikkivaltiaan Jumalan Pyhä tahto tapahtuisi elämässäni, tarkoitti se sitten mitä tahansa. Siunausta!