Raamatussa ei missään kohtaa kehoiteta muistelemaan Jeesuksen syntymäpäivää, siksi se ei edes mainitse päivää jolloin Hän syntyi, vaikkakin tiedämme nyt että Jeesus syntyi syys-lokakuun vaihteessa, ei jouluna! Tiedämme myös että 25. joulukuuta on vanha Babyloniasta lähtöisin oleva pakanallinen juhlapäivä, Yule ja Saturnalia, jolloin palvottiin aurinkoa (voittamattoman auringon päivä) ja muita saatanan henkilöllisyyksiä. Tähän pakanajuhlaan kuului mm. sian uhraaminen, aurinko-palloilla koristeltu kuusi, lahjojen vaihtaminen.

En nyt sano että Jeesuksen syntymän muistelemisessa, hengellisten laulujen laulamisessa tai vaikkapa jouluisten perinneruokien syömisessä olisi mitään pahaa, mutta meille jotka uskomme evankeliumin ja elämme sen mukaan (emmekä lue sitä vain rituaalinomaisesti jouluna) joulukuusen hankinta tai lahjojen antaminen (juuri tuona päivänä) on vähintäänkin kyseenalaista! Lisäksi kaikki joulupukkiin ja tonttuihin liittyvä on saatanasta, ja kenenkään jossa on vähänkään Jumalan pelkoa ei pitäisi olla missään tekemisissä kyseisen demonisen taruolennon kanssa. Henkivaltojen kanssa ei ole leikkimistä. Uskon että Jeesus Kristus on hyvin murheellinen jos hänen omansa osallistuvat näihin pakanallisiin tapoihin tai uskomuksiin ja "ottavat vaarin juhlapäivistä ja ajoista" joita Hän ei ole säätänyt.

Me uudestisyntyneet kristityt muistelemme Jeesusta joka ainoa päivä kellon ympäri, joten siinä mielessä meillä on aina "joulu", ja lahjoja emme kaipaa, koska olemme saaneet lahjojen lahjan, ikuisen elämän Jeesuksessa, ja voimme luottaa siihen että meillä on aina kaikki mitä tarvitsemme, koska Hän on sen luvannut.

En muista ikinä kuulleeni että joku olisi tullut uskoon jouluna vaikka usein kristityt perustelevat joulujuhlintaansa sillä perusteella että siten voi saavuttaa uskomattomia evankeliumilla. Ettei vain olisi että heidän tottelemattomuutensa Jumalan käskyille estää hedelmällisen työn? Sanoma Jeesuksesta ei tarvitse ympärilleen jotain jouluhässäkkää tai perinne-viidakkoa vaan ne paremminkin estävät puhtaan evankeliumin joka vaatii ihmisiä parannuksentekoon.  "Turmeltunut kristillisyys" on kristillisyyden pahin vihollinen. Itse sanoudun irti joulun perinteistä ja jos juhlin, juhlin Jeesusta tavalla joka ei riipu perinteistä vaan Pyhän Hengen läsnäolosta.