Viimeiset vuodet olen elänyt suhteellisen terveellisesti johtuen syvästä uskostani Jumalaan ja Raamatun sanaan. En ole käyttänyt ollenkaan alkoholia, kahvia, teetä, sianlihaa, margariinia/voita leivän päällä ja vain erittäin vähän virvoitusjuomia tai karkkia. Sen sijaan join paljon mehuja ja söin viikottain jäätelöä/suklaata ja/tai leivonnaisia (aina piti olla jotain jälkiruokaa) (vaimoni on muuten kondiittori...) sekä paljon leipää, (harvoin kuitenkaan vaaleaa sellaista). Lisäksi käytin päivittäin xylitol-purkkaa ja usein erilaisia (xylitol)pastilleja. Ruokana oli useimmiten riisiä kanan tms. kanssa.

Syyt mitkä johtivat minut vaihtamaan tämä sekaruokavalio ns. "terveysdieettiin" ovat seuraavat: Viime vuosina hampaani ovat reikiintyneet hyvästä hammasten hoidosta huolimatta ankarasti, ja nyt huhtikuussa 2007 minulla diagnosoitiin "määrittämätön haavainen koliitti". Päästyäni sairaalasta (jossa olin vain 1 vrk) 11.4.2007 päätin aloittaa tämän ns. terveysdieettini.

Ajatus on luopua kokonaan sokerista ja valkoisista vehnäjauhoista ja yrittää välttää viimeiseen asti kaikkea teollisesti tuotettua ruokaa ja kaikkea mikä aiheuttaa elimistön happamuutta. Niinpä kaikki elintarvikkeet missä on lisättynä sokeria tipahtivat heti pois, samoin liha, kaupan mehut ja esim. leipä (paitsi tattarileipää olen syönyt pari kertaa) ja yleensäkin ennen kuin laitan mitään suuhuni niin se harkitaan tarkkaan. Aloin myös idättämään enemmän ituja ja versoja kotonani.

Aamu ja ilta/välipalat on ollut helppo korvata terveellisemmillä, esim. kuivatuista hedelmistä tehty puuro on herkullista ja olen ihastunut siihen kovin. Sokeriton mysli ja luonnonjugurttikaan ei ole hassumpaa ja hedelmät. Sen sijaan lounaita/päivällisiä on ollut lähes mahdoton korvata "ei happoa muodostavilla" koska niin riisi kuin peruna ja makaroni muodostavat happoa ja teen raskasta työtä ja jostain on saatava hiilihydraattejakin. Itse asiassa näin parin viikon terveysdiietin jälkeen olen vieläkin täysin sekaisin,.. happoa tuottavien ruokien lisäksi liikoja hiilihydraattejakin pitäisi välttää. Mitä siis voi syödä? Kasvisruokien kokkaaminen on tuottanut tuskaa. Juureksia, vihanneksia ja hedelmiä yritän syödä paljon eri muodoissa. Syön lisäksi joitan lisäravinteita. Itse asiassa uuden ruokavalioni suunnittelu on vielä kesken, haen ja kokeilen vielä eri vaihtoehtoja.

Nyt kahden viikon jälkeen koin ensimmäisen takaiskun. Olin uimassa hallissa ja yht. n. 700 m uinnin jälkeen molemmat reidet alkoivat kramppaamaan pahasti. Magnesiumin puutetta?

Pohdin tätä terveysdieettiäni tässä blogissa tulevaisuudessa, jos Herra suo ja elän. Sinä joka mahdollisesti luet tätä, etkö haluaisi olla Kaikkivaltiaan Jumalan lapsi ja saada apua joka tilanteeseen siltä suunnalta? Se on mahdollista Jeesuksen kautta. Elämä Kristuksessa ja Hänen tahdossaan on ainoa mahdollisuus "selvitä elämästä hengissä" ja nauttia täysin elämästä ilman pelkoa ja omaa vajavaisuuttaan. Se tie on ihmeellinen. Ota vastaan Jeesus Herranasi ja löydä elämä, vetoan sinuun, se on parasta mitä ihmiselle voi tapahtua ja jos ymmärtäisit asian täysin niin todella tekisit niin, koska ikuinen elämä on enemmän kuin ihanaa.