Jos katsomme mitkä asiat vaikuttivat Matti Saaren ratkaisuun tehdä joukko- ja itsemurha, niin päällimmäisenä nousee esiin ”viha”. Hän vihasi ihmisiä, ja tämä viha johti silmittömään väkivaltaan. Katalysaattorina Matin ratkaisuun toimivat agressiivinen heavy metal musiikki ja Jokelan koulusurmat. Taustalla oli varmasti myös elämän tyhjyyttä ja tarkoituksettomuutta, toivottomuutta, identiteettiongelmia, rakkauden puutetta, katkeruutta ja muita negatiivisia tunteita. Kouluissa ja tiedotusvälineissä totuutena opetettava valheellinen evoluutioteoria on tehokas instrumentti aiheuttamaan kaikkia näitä tunteita. Jos Jumalaa ei ole, mitä millään on väliä, kyse on vain ”luonnonvalinnasta”, vahvemmat tappavat heikommat kuten on tapahtunut jo miljoonien vuosien ajan, ja ”evoluutio” etenee... Näinhän Jokelan koulusurmaaja perusteli tekoaan vuosi sitten. Sama ideologia johti veriseen kommunismiin ja natsismiin, rotuerotteluun ja kansanmurhiin. Ja jos Jumalaa ei ole, ei ole myöskään moraalista vastuuta, tee siis mitä huvittaa; vahvemmat määrittelevät ”oikean”. Koulumurhat ja kaikki mainittu kauheus ovat siis evoluutioteorian hedelmää!

Totuus on kuitenkin se että hminen suunniteltiin elämään läheisessä suhteessa Luojaansa. Yhteys meni kuitenkin rikki ihmisen syntiinlankeemuksessa ja johti kiroukseen joka on maailmamme yllä, kaikenlaista kärsimystä ja epäoikeudenmukaisuutta on paljon! Ilman yhteyttä Jumalaan, ihminen on hukassa! Hän ei tiedä oikeasti kuka hän on ja mistä hän tulee ja minne on menossa. Elämältä lähtee pohja! Kaikki eivät sitä kestä, tulokset näemme tässä!

Näin ei tarvitsisi olla: Jeesus Kristus maksoi synneistämme kuolemallaan ja hänen uhrinsa kautta meillä on jälleen pääsy tuohon läheiseen suhteeseen Luojaamme. Hänessä löydämme identiteettimme kallisarvoisina Jumalan lapsina. Pyhä Henki avaa silmämme näkemään synnin todellisuuden ja vaikuttaa sydämissämme tuoden rakkautta, iloa, rauhaa, pitkämielisyyttä, ystävällisyyttä, hyvyyttä, uskollisuutta, sävyisyyttä ja itsehillintää (kts Gal.5:22), eli juuri niitä ominaisuuksia jotka koulusurmaajilta puuttuivat! Raamatussa kerrotaan että saatana on ollut murhaaja alusta asti, hän on valheen ja kaiken pahuuden isä. Naturalismi ja koulusurmaajien päässä vaikuttaneet ideat ovat valhetta, ne ovat saatanasta! Ne johtivat murhiin. Saatana jos kuka vihaa ihmisiä! Hän haluaa tappaa jokaisen ja vieläpä hukuttaa rikki-ja tulimereen (joka alunperin oli varattu vain hänelle ja hänen enkeleilleen), tässä hän onnistuu valheen ja petoksen avulla joista suurimpia ovat evoluutioteoria ja muut väärät uskomukset. Ihana, vapauttava totuus on peitetty valheella!

Totuus on se, että sinä olet Jumalan kuvaksi luotu, Jumalalle rakas ja tärkeä ihminen! Et ole eläin, olet ainutlaatuinen! Jumala rakastaa sinua suunnattomasti ja janoaa kanssasi läheistä suhdetta! Erottava tekijä on synti. Syntisenä et voi lähestyä Jumalaa ja ”ilman verenvuodatusta ei ole anteeksiantoa”, siksi Jumala itse tuli Jeesuksessa maahan kärsimään virheettömänä uhrikaritsana tuomion puolestamme! Katso, Hän rakastaa sinua! Jeesus rakastaa sinua! Tee vain oma osasi, ota Hänet uskossa vastaan, et todellakaan tarvitse uskontoja, nöyrry vain Luojasi edessä, sano hänelle että tarvitset häntä, kutsu hänet elämääsi! Jeesus Kristus on ”totuus, tie ja elämä, kukaan ei mene Jumalan luo kuin Hänen kauttansa”! Jos uskot ja olet Hänelle kuuliainen, eteesi avautuu kokonainen uusi todellisuus, löydät jälleen elämän ihanuuden, tunnet ja näet, se on totta! Olet vihdoin löytänyt identiteettisi! Jeesus on ratkaisu!

Ratkaisu nuorison pahoinvointiin ei ole mielenterveyspalveluiden lisäämisessä tai aselakien tiukentamisessa, vaan ratkaisu on henkilö, Jeesus Kristus Nasaretilainen, elävä Jumala ja Hänen läsnäolonsa jokaisessa sydämessä! Vallitsisi rauha ja keskinäinen rakkaus ja kunnioitus, ja tämä maa olisi täynnä Jumalan kirkkautta!